Ortolens D.O.O je nastao 2004. godine u procesu privatizacije FHI Zdravlja - Leskovac od Odeljenja za proizvodnju kontaktnih sočiva. Tim Ortolensa ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji kvalitetnih gaspropusnih kontaktnih sočiva.

Od 1996. godine, kada je počela proizvodnja gaspropusnih kontaktnih sočiva vršimo stalna unapredjenja u proizvodnji i pratimo savremene trendove u razvoju novih materijala i novih tehnologija obrade u cilju postizanja najvišeg nivoa kvaliteta naših proizvoda.

Proizvodnja se odvija po modernom tehnološkom postupku, kompjuterski vodjenim (CNC) strugovima i preciznim alatima i instrumentima za finalnu doradu i kontrolu. Pored proizvodnje gaspropusnih Boston kontaktnih sočiva, bavimo se i uvozom i distribucijom mekih kontaktnih sočiva i rastvora za održavanje kontaktnih sočiva.

Naš cilj je zadovoljenje potreba korisnika naših proizvoda za kvalitetnim vidom uz očuvanje zdravlja oka i poboljšanje kvaliteta života.

Visokim kvalitetom proizvoda i ljubaznom uslugom stekli smo poverenje mnogobrojnih oftalmologa, optometrista, optičara i korisnika kontaktnih sočiva iz Srbije i susednih zemalja.