EXPERT PROGRESSIVE multifokalna kontaktna sočiva

Ako ste primetili da ne vidite tako jasno kao što ste ranije dok čitate ili gledate ekran kompjutera ili da morate da držite predmete dalje od sebe da biste jasno videli, to su nejverovatnije simptomi prezbiopije. Prezbiopija je proces koji je povezan sa godinama života i pojavljuje se posle 40. godine, a posledica je slabljenja moći oka da se fokusira na bliske predmete.

EXPERT PROGRESSIVE je segmentni translirajući multifokalni dizajn gaspropusnih kontaktnih sočiva koji se proizvodi prema licenci firme Precilens. Kada gledate pravo napred tokom aktivnosti za koje je potreban vid na daljinu, sočivo se oslanja na donji kapak i gledate kroz deo sočiva za daljinu (gornji deo sočiva). Kada spustite pogled da bi čitali, donji kapak zadržava sočivo na istom mestu dok linija pogleda, odnosno zenica sklizne u oblast za vid na blizinu (donji deo sočiva). Izmedju ove dve oblasti nalazi se progresivna zona.

KOMENTARI EKSPERATA

Catherine Peyre, MD:
"EXPERT PROGRESSIVE predstavlja pravi napredak u oblasti multifokalnih kontaktnih sočiva. Progresija jačine je blaga, uključujući i srednju prelaznu zonu. Nema naglog prelaza u vidnom polju, čak ni za veće adicije. Zahvaljujući Slab-off tehnologiji na donjoj ivici udobnost na oku je jednaka kao kod koncentričnih multifokalnih sočiva."

Brooke Messer, OD, SLS:
"Ovo sočivo je lako za fitovanje i pruža pacijentima široko polje i za vid na blizinu i za vid na daljinu. Dobro je dizajnirano pa pruža odličan vid na srednjim rastojanjima. Moji pacijenti sa prezbiopijom su oduševljeni."

Dodatne informacije o ovom dizajnu možete pronaći na www.expertprogressive.com

Indikacije:
Prezbiopija
Miopija
Hipermetriopija
Astigmatizam
Ključne karakteristike:
Segmentni translirajući multifokalni dizajn
Pruža jednako kvalitetan vid na srednjim rastojanjima kao progresivna stakla za naočare bez ugrožavanja vida na blizinu i daljinu
Slab-off tehnologija na donjoj ivici obezbeđuje udobnost kao i kod koncentričnih multifokalnih sočiva
 

Raspoloživi opseg parametara
Bazna krivina
(korak 0,05mm)
Prečnik
(korak 0,50mm)
Jačina
(korak 0,25D)
Adicija
(korak 0,25D)
7.20mm - 8.60mm 8.50mm - 10.00mm -15.00D do +10.00D +1.00D do +3.50D